A 2-a intalnire YEP

In perioada 23-25 martie 2013, a avut loc la Turda, hotel Sun Garden, cea de-a 2-a sesiune de pregatire a viitorilor studenti de schimb 2013-2014, termen lung.

Comitetul districtual YEP a dorit sa dea o mai mare amploare evenimentului, combinand aceasta pregatire cu sedinta comitetului YEP si de asemenea cu intalnirea cu Clubul Rotary Turda pentru a face cunoscut programele YEP, in cadrul acestui club.

Vineri seara a avut loc sedinta Clubului Rotary Turda la care au participat atat comitetul YEP cat si parintii si viitori studenti de schimb. A fost o intalnire la care spiritul rotarian si-a facut simtita prezenta.

Sambata. 24.03 a avut loc la ora 8 sedinta Comitetului districtual YEP. Sedinta in care s-au discutat pasii care ar urma sa fie facuti pentru a impulsiona si a promova programele care se deruleaza in cadrul YEP.

De la ora 10 a inceput cea de-a 2 sesiune de pregatire atat a a viitorilor studenti de schimb cat si a famililor lor.

Anul acesta se pregatesc sa plece 9 studenti de schimb Au fost prelucrate regulamente, s-au citit mailuri ale actualilor studenti de schimb, s-au discutat situatii concrete intalnite pe parcursul derularii acestui program.

Intre cele doua parti ale pregatirii s- a vizita Salina Turda.

Dupa masa s-a continuat sesiunea de pregatire. Desi departe de a epuiza toate aspectele si problemele existente, aceste sesiuni obligatorii de pregatire in vederea acelui an de schimb – de fapt doar 10 luni- incearca sa ii familiarizeze pe participanti cu ceea ce inseamna aceasta mare provocare (atat pentru studenti cat si pentru familiile lor).

Ultimii participanti au plecat duminica. Urmeza sa aiba loc o ultima intalnire a viitorilor studenti de schimb, in a doua jumatate a lunii iulie, atunci cind se vor intalni cu cei veniti din anul de schimb si vor afla din gura lor ce a insemnat acesta experienta unica pe care Rotary a facut-o posibila.