FINALIZARE DE PROIECT

În perioada 19-20.03.2016, Clubul Rotary Turda a finalizat proiectul ,,Sănătate prin prietenie”, proiect care a avut ca scop efectuarea unui screening-prin măsurători ecografice, E.K.G., a valorilor glicemice şi a tensiunii arteriale pentru populaţia din localităţile limitrofe municipiului Turda.

Sâmbătă, 19 martie a.c. s-a desfăşurat o acţiune în localitatea Miceşti, fiind consultate 47 persoane, iar duminică, 20 martie, acţiunea a continuat în localitatea Tureni, unde au fost consultate 25 de persoane.

 Activitatea medicală a fost asigurată de medici voluntari, respectiv d-na dr. Doina BALTARU -comandantul Spitalului Militar Cluj-Napoca-medic primar medicină internă, medic specialist reumatologie şi competenţe în ecografie, dr. Sorin ZDROBA, din cadrul aceluiaşi spital-medic primar medicină de urgenţă, medic specialist A.T.I., cu competenţe ecografice, dr. Ramona SOPORAN, medic specialist medicină de familie şi dr. Olivia VASILE, medic rezident chirurgie cardiacă, din cadrul Institutului Inimii din Cluj-Napoca.

În cele 5 luni de derulare a proiectului s-au desfăşurat 10 acţiuni în localităţile Ploscoş, Valea Florilor, Aiton, Rediu, Petreştii de Jos, Deleni, Miceşti şi Tureni, fiind consultate 241 de persoane, care în funcţie de afecţiuni, au primit scrisori medicale, cu recomandări pentru medicii de familie sau recepte cu prescripţii medicale.

Clubul Rotary Turda mulţumeşte pe această cale prietenilor şi colegilor din cadrul Clubului Rotary Abrud-Câmpeni ,,Floare de colţ” pentru asigurarea laboratorului mobil, autorităţilor publice locale din comunele în care s-au desfăşurat acţiuni pentru colaborare şi nu în ultimul rând medicilor şi asistenţilor medicali voluntari, care au asigurat servicii de specialitate de înaltă calitate, fără de care proiectul nu se putea realiza.

În speranţa că am reuşit să prevenim sau să depistăm o serie de afecţiuni şi prin aceasta să contribuim la creşterea calităţii vieţii semenilor noştri, ne vom canaliza în continuare eforturile şi priceperea pentru alte proiecte utile comunităţii turdene.

Preşedinte Rotary Club Turda, Gavrilă VASILE.