La Rotary Club Turda s-a predat colanul

vasile-gavrila

   Rotarienii turdeni au asistat la ceremonia de predare a colanului, adică la schimbarea preşedinţilor. La sfârşitul lunii iunie, Adrian Marius Sărmăşan a predat însemnele de preşedinte al rotarienilor turdeni succesorului său, Vasile Gavrilă. Acesta va conduce clubul în anul rotarian 2015-2016, a cărui deviză este “Fi un dar pentru umanitate!”. Pentru prima dată, ceremonia s-a desfăşurat în comun cu cea a tinerilor de la Club Rotaract Turda, unde Diana Slangher a predat mandatul de preşedinte Oanei Boia, succesoarea sa în această funcţie.

     Ex-preşedintele Rotary Club Turda, Adrian Sărmăşan, a prezentat colegilor şi invitaților un raport al mandatului său “unul bogat în proiecte, finalizate sau continuate şi în noi iniţiative”. De asemenea, Diana Slangher a prezentat proiectele Rotaract Turda, surprinzătoare prin număr şi varietate, ceea ce dovedeşte că “tinerii pot demonstra prin creativitate, implicare şi efervescenţă, că voluntariatul social produce într-adevăr efecte la nivelul comunităţii”.

     Vasile Gavrilă s-a angajat să asigure continuitatea proiectelor pe care clubul turdean le desfășoară pe plan umanitar și social. În anul 2015-2016, rotarienii turdeni şi-au propus să realizeze reabilitarea parcului şi a monumentului de la mormântul lui Mihai Viteazul, analize medicale primare gratuite în localitaţile defavorizate din aria municipiului Turda, folosind în acest scop o autospecială echipată corespunzător, pusă la dispoziţie de către clubul Rotary Abrud-Câmpeni ,,Floare de colţ”, igienizarea unei porţiuni a Văii Arieşului şi susţinerea unor programe de educaţie sanitară pentru acordarea primului ajutor, în liceele din municipiul Turda, în parteneriat cu ISU Cluj.

     Înfiinţat în anul 2005, Clubul Rotary Turda a desfăşurat o activitate intensă şi susţinută prin proiecte derulate atât pe plan local, cât la nivel naţional.