La Rotary Club Turda s-a schimbat presedintele

Ceremonia de schimbare a preşedintelui Rotary Club Turda a avut loc sâmbătă, 16 iunie, cu începere de la orele 18.00 la restaurantul Sun Garden din Turda. Este o tradiţie ca, odată cu începerea fiecărui an rotaryan să se schimbe şi preşedintele.
Preşedintele pe perioada 2011-2012 al Club Rotary Turda, Rareş Balint, mărturisea că perioada de un an a trecut foarte repede însă, cu toate acestea, „au existat şi mlte momente frumoase” dar şi proiecte finalizate cu ajutorul membrilor, precum şi proiecte iniţiate şi care vor fi finalizate în perioada imediat următoare.
După ce a primit, în mod festiv, colanul şi diploma de cartare a clubului, noul preşedinte al Rotary Club Turda pentru anul 2012-2013 a fost invitat să îşi prezinte proiectele pe care le are în plan pentru perioada cât va deţine funcţia de preşedinte.
La primul nivel – aşa cum a prezentat Pavel Baltaru – se află continuarea proiectelor care s-au realizat: grădiniţa socială „Zâmbet de copil” şi proiectele ecologice şi de mediu (plantarea de pomi şi proiectul „Turda şi Câmpia Turzii – oraşe curate şi sănătoase”).
La nivelul doi sunt „proiecte iniţiate în acest an”, cum ar fi construcţia centrului de pregătire a voluntarilor Crucii Roşii „care va demara în acest an la Valea Ierii”. „Am discutat cu Boris (Boris Guşan – n.r.) de o provocare copiilor din cele două oraşe şi stimularea apetitului pentru şah”, a mai spus Pavel Baltaru, adăugând că se are în vedere şi un parteneriat cu fundaţia Autism Transilvania, pentru că la Câmpia Turzii sunt 13 copii cu autism şi doar un singur specialist, care se poate ocupa doar de 4 copii.
Al treilea nivel este – aşa cum însuşi Pavel Baltaru mărturisea – unul mai special, pentru că se referă la descoperirea unei comori a clubului: doamnele, partenerele membrilor Rotary Club Turda. „Doamnele au idei, au viziune şi putem să le cooptăm în realizarea unor proiecte comune, speciale pentru doamne”, preciza noul preşedinte al Rotary Club Turda, dezvăluind că unul din proiectele pe care le are în vedere pentru doamnele din Clubul Rotary este organizarea unui concert de crăciun în colaborare cu primăriile din Turda şi Câmpia Turzii şi cu Teatrul Municipal Turda, un concert care să fie, spunea Pavel Baltaru, similar cu cel de la Viena, dar mai frumos.