Tânărul Robert Heler a devenit membru de onoare al Clubului Rotary Turda

Clubul Rotary Turda a organizat vineri la sala de conferințe a hotelului Sun Garden, ceremonia de acordare a distincției Membru de Onoare, tanarului Robert Heler.

Robert e românul care rescrie bolile, fost olimpic internațional și care face performanță în SUA. In 2009, Robert obținea premiului “Magna cum laude” din partea  Clubului Rotary Turda, pentru rezultatele excepţionale obţinute de-a lungul timpului la olimpiadele naţionale şi internaţionale. Robert Heler, un fost absolvent al Colegiului Național ”Mihai Viteazul” din Turda, remarcat la Olimpiada Internațională de Biologie, a reușit să intre în posesia premiului David Rockefeller Fellowship, oferit în fiecare an unui student eminent al Universității Richmond din Virginia.

Ceremonia a fost prezidată de către președintele Clubului Rotary Turda, Vasile Gavrilă. Pe lângă membri clubului, au fost prezenţi profesori din școala generală și liceu ai tânărului Robert Heler, alături de foștii colegi și părinții săi.

     Robert a împărtășit din experința sa pe tărâmul american, vorbind despre oportunitățile de acolo, munca în cercetare și importanța acesteia. Secvențe din copilăria sa și adolescență au fost povestite de către cadrele didactice care l-au lăudat pe Robert pentru pasiunea sa îndreptată spre tot ce este nou, elev de excepție, coleg și prieten model, un tânăr care face mândră Turda și implicit România, în afara granițelor țării.

     Tânărul a decis la finalul liceului să studieze în Statele Unite, fiind în prezent singurul român din cadrul Laboratorului de Bacteriologie de la Rockefeller University. A absolvit două facultăți într-o țară în care sesiunea ține nouă luni pe an, iar în curând va deveni doctor în Științe Biomedicale.

      În urmă cu șase ani, Clubul Rotary Turda l-a premiat cu 1.000 de dolari, pentru rezultatele excepţionale obţinute de-a lungul timpului la olimpiadele naţionale şi internaţionale. Preşedintele de atunci al clubului, Marius Boia, a precizat că este pentru prima dată când Clubul Rotary Turda acordă o astfel de distincţie (nr. “Magna cum laude”), dar nu va fi pentru ultima dată!

CAM03150 CAM03155